Låt en fotograf föreviga dig själv och familjen

22 oktober 2019 admin

Ett sätt att bevara minnen av olika stunder är att fotografera. Man kan sedan gå tillbaka och återuppleva känslan från den dagen bilden togs. I vardagen fungerar det för det mesta alldeles utmärk att själv agera hobbyfotograf med till exempel sin kamera i mobiltelefonen. Men för de där viktiga tillfällena i livet vill man vara säker på att inte få oskarpa bilder med rörig bakgrund som stjäl uppmärksamhet från motivet. Eller att fotografens finger råka komma med i kanten av bilden. För att få foton av hög kvalitet är det säkrast att anlita en duktig fotograf.

 

Foton att smycka hemmet med

Porträttfoton på väggarna är ett bra sätt att inreda hemmet mer personligt. För den som har barn är det roligt med vackra porträttfoton från hela uppväxten, där man kan följa barnets utveckling via fotona. Från det lilla spädbarnet på en mjuk fårskinnsfäll, via den busiga förskoleåldern med mjölktandsglugg till tonåringen på tröskeln till att bli vuxen. De flesta väljer att föreviga bröllopsdagen med hjälp av en fotograf. Det blir vackra bilder från en av livets lyckligaste dagar och de kan användas såväl för att pryda hemmet som till tackkort eller gåvor till den närmaste släkten. 

 

 

Porträttera hela familjen

Ett familjefoto brukar vara en mycket uppskattad present till mor- och farföräldrar. Antingen ser man till att samla flera generationer vid samma fototillfälle eller så blir det kanske bara en bild på barnbarnen. Duktiga fotografer vet hur man plockar fram personligheten hos den som porträtteras och har små trick för att var och en ska bli så bra som möjligt på bild. Man kan ofta välja om fotona ska tas utomhus, exempelvis i en miljö som man tycker särskilt mycket om, eller inne i en fotostudio. Den som vill anlita en fotograf i Borås kan till exempel vända sig till fotograf Marcus Schoenherr.

Fler nyheter